За нас

Oral Academy Bulgaria е една съвременна платформа за комуникация между колеги. Тя е една нова среда за обмяна на опит и идеи. Създадена е от млад колектив и цели скъсяването на разстоянието между денталните лекари във виртуалното пространство, както и взаимопомощ между тях при по-трудни клинични случаи.

Платформата има действаща фейсбук страница, където се обявяват основните публикации и новини, както и шест групи разпределени в шест направления. Група за еднодонтия с име “Oral Academy Endo”, група за орална и лицево-челюстна хирургия и патология с име “Oral Academy OMFS”, група за ресторативни възстановявания, протетична рехабилитация на дъвкателния апарат – съответно “Oral Academy Restorative”, група за ортодонтия - “Oral Academy Orthodontics”, група за маркетинг и управление на денталната практика "Oral Academy Management" и не на последно място – група за пародонтология и дентални импланти “Oral Academy Perio and Implants”. В страницата вече са публикувани много полезни материали, които се свалят безплатно. Някои от тях са анкетни листове за оценка за медицинския статус на пациентите, различни информирани съгласия, кратък справочник с антибиотиците, които се използват при одонтогенните инфекции, схеми за борба с анафилактичен шок и много други.

Сайтът на платформата е вече факт – https://www.oralacademy.bg . Очаквайте постепенно представяне на целият ни екип, който се състои от специалисти от цяла България.

OraVerse е формулировка на фентоламин мезилат, която ускорява връщането към нормалното усещане и функция на пациентите след рутинни стоматологични процедури. OraVerse се отпуска в стандартни карпули, маркиран със зелен етикет за по-лесно идентифициране.

Характеристики на продукта

OraVerse (фентоламин мезилат) е бистър, безцветен, стерилен, непирогенен, изотоничен, без консерванти разтвор. Всяка карпула от 1,7 ml съдържа 0,4 mg фентоламин мезилат.

Прилага се чрез инжектиране със стандартна  спринцовка и игла на същото място на инжектиране като това, използвано за местната анестезия. OraVerse се използва в съотношение 1: 1 към местната анестезия. Всяка опаковка включва 10, 1,7 ml карпули. Максималната препоръчителна доза OraVerse е две карпули при пациенти на възраст 12 или повече години, и една или половин карпула при деца на възраст 6-11 години в зависимост от теглото.

Механизъм на действие

Oraverse увеличава диаметъра на кръвоносните съдове в областта. Увеличението на притока на кръв премахва допълнителното количество анестетик и го отвежда до черния дроб и бъбреците, за да се метаболизира и изведе от организма.

Показания

OraVerse е показан за елиминиране действието на анестезията на меките тъкани (STA), т.е. анестезия на устната и езика и свързаните с това функционални дефицити в резултат на интраорална субмукозна инжекция на локален анестетик, съдържащ вазоконстриктор.

Противопоказания

OraVerse не се препоръчва за употреба при деца на възраст под 6 години или с тегло под 15 kg. Свръхчувствителност към фентоламин или сродни съединения. Анамнеза за миокарден инфаркт, коронарна недостатъчност, ангина или други данни, предполагащи наличие на коронарна артериална болест.

Предпазни мерки

Сърдечно-съдови инциденти и смущения.Съобщава се за инфаркт на миокарда, цереброваскуларен спазъм и цереброваскуларна оклузия след парентерално приложение на фентоламин. Тези събития обикновено се случват във връзка с подчертани хипотонични епизоди, предизвикващи шокови състояния. Тахикардия и сърдечни аритмии могат да се появят при употребата на фентоламин или други алфа-адренергични блокери. Въпреки че такива ефекти са необичайни след приложение на OraVerse, клиницистите трябва да внимават за признаците и симптомите на тези събития, особено при пациенти с анамнеза за сърдечно-съдови заболявания.


Нежелани реакции

Сърдечно-съдови Тахикардия (6%); брадикардия (4%); остри и продължителни хипотонични епизоди, сърдечни аритмии, ортостатична хипотония . Болка след процедурата (10%); болка на мястото на инжектиране (6%). В клиничните изпитвания най-честата нежелана реакция при OraVerse е болката на мястото на инжектиране, която е по-голяма от контролната група.

OraVerse е одобрен в следните европейски страни: Франция, Германия,Италия, Испания и Обединеното кралство, но в момента се предлага на пазара само в Германия.Продуктът е одобрен от FDA.

Продуктът НЕ Е АНТИДОТ при предозиране с локален анестетик,OraVerse е показан за ускоряване на възстановяването на усещането и функцията на меките тъкани след прилагане на местна дентална упойка с вазоконстриктор. В случай на предозиране на анестетик, трябва незабавно да се приложат обичайни медицински спешни процедури.

OraVerse представлява пробив в денталната медицина, който може да освободи пациентите от нежеланото и ненужно усещане за изтръпване, което обикновено се изпитва след рутинни стоматологични процедури. Голяма полза, която децата (и техните родители) ще изпитат с OraVerse е, че склонността им да дъвчат езика, бузите и / или устните си, когато тези зони са изтръпнали, е значително намалена и е по-малко вероятно да има проблем, тъй като анестезираната зона се връща по-бързо към нормалното.