За нас

Oral Academy Bulgaria е една съвременна платформа за комуникация между колеги. Тя е една нова среда за обмяна на опит и идеи. Създадена е от млад колектив и цели скъсяването на разстоянието между денталните лекари във виртуалното пространство, както и взаимопомощ между тях при по-трудни клинични случаи.

Платформата има действаща фейсбук страница, където се обявяват основните публикации и новини, както и шест групи разпределени в шест направления. Група за еднодонтия с име “Oral Academy Endo”, група за орална и лицево-челюстна хирургия и патология с име “Oral Academy OMFS”, група за ресторативни възстановявания, протетична рехабилитация на дъвкателния апарат – съответно “Oral Academy Restorative”, група за ортодонтия - “Oral Academy Orthodontics”, група за маркетинг и управление на денталната практика "Oral Academy Management" и не на последно място – група за пародонтология и дентални импланти “Oral Academy Perio and Implants”. В страницата вече са публикувани много полезни материали, които се свалят безплатно. Някои от тях са анкетни листове за оценка за медицинския статус на пациентите, различни информирани съгласия, кратък справочник с антибиотиците, които се използват при одонтогенните инфекции, схеми за борба с анафилактичен шок и много други.

Сайтът на платформата е вече факт – https://www.oralacademy.bg . Очаквайте постепенно представяне на целият ни екип, който се състои от специалисти от цяла България.

Стоматологичната практика заема челни места в класациите на „прегарящите” професии.Стоматолозите са изложени на висок риск не само заради психическия, но и заради физическия стрес от всекидневната практика. Синдромът на прегарянето понижава  работоспособност и качеството на грижите, които можем да предложим на пациентите ни.

Признаци на прегарянето:

  • Липса на регулярно хранене или прекъсване на храненето
  • Работа до късните часове
  • Трудна концентрация
  • Понижен праг на търпимост и дразнимост
  • Липса на социален живот и хоби
  • Хронична умора и трудно ставане сутрин
  • Работата спира да носи наслада, както преди

Независимо от причината, която е запалила интереса  у вас към денталната медицина, със сигурност искате за съхраните себе си, дългогодишната си практика, качеството на работа и насладата от живота. Ето три простички съвета:

1.Почивка

Поне веднъж седмично се откъснете изцяло от практиката и релаксирайте било то гледайки телевизия, четейки книга или спортувайки. Починете си в средата на работния ден, „превключете” и се насладете на заслужена обедна почивка или дори на кратка разходка. Качествената почивка доказано увеличава работоспособността.

2.Общувайте с колеги

Стоматологията може да бъде много самотна професия. Поддържайте контакт с колеги,  обсъждайте проблемите от практиката, които ви вълнуват. Онлайн групите са лесен и достъпен начин за тази цел.

3.Придържайте се към графика

Планувайте графика спрямо възможностите си. Не си възлагайте непосилни задачи, които не можете да изпълните. Не позволявайте „графикът да ви притиска”.